photo
Cosmoveda Anyż gwiaździsty BIO - mielony, 22 g
Producent: Cosmoveda
<h2 class="CxSpFirst" style="text-align:justify">Ajurwedyjska przyprawa dla <strong>cudownego smaku</strong> i <strong>harmonii</strong>.</h2> <p class="CxSpMiddle" style="text-align:justify"> </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><font style="box-sizing:border-box; -webkit-font-smoothing:antialiased; text-rendering:optimizelegibility; outline:none 0px !important; font-style:normal; font-variant-ligatures:normal; font-variant-caps:normal; font-weight:400; letter-spacing:normal; orphans:2; text-align:left; text-transform:none; white-space:normal; widows:2; word-spacing:0px; -webkit-text-stroke-width:0px; text-decoration-style:initial; text-decoration-color:initial; vertical-align:inherit">Przyprawy nadają potrawom <strong>przyjemny smak</strong> i są <strong>sercem kuchni ajurwedyjskiej</strong>. W Ajurwedzie kojarzone są z <strong>równoważeniem sześciu smaków</strong> i <strong>równoważeniem dosz</strong>. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.</font></p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"> </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><strong>Anyż gwiaździsty</strong> to popularna przyprawa w Ajurwedzie. Ma kształt gwiazdy z ośmioma wierzchołkami (czasami mniej lub więcej). Na środku każdego ramienia znajduje się małe nasionko.</p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify">W świecie zachodnim ze względu na swój <strong>słodki aromat</strong> jest najczęściej stosowany do <strong>wypieków i deserów lub grzanego wina</strong>. W Azji jest zaś częściej stosowany w <strong>daniach wytrawnych, takich jak zupy, dania warzywne, dania mięsne i curry.</strong> Jest również jedną z przypraw chińskiej mieszanki pięciu przypraw.</p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"> </p> <h3>Cechy produktu wysokiej jakości:</h3> <ul> <li>Pochodzi z ekologicznych...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 19.99
Przejdź do sklepu