photo
Allgäuer Proteiny z Dyni - BIO, 500 g
Producent: Allgauer
<h2>Proteiny z dyni – smaczne zwiększenie podaży białka do organizmu. </h2> <p> </p> <p><strong>Proteiny z dyni</strong>, czyli<strong> białko</strong>,<strong> </strong>pozyskiwane są z nasion dyni i mają <em>postać drobnego proszku</em> lub <em>mąki</em>. </p> <p>Zwykle najpierw z nasion w procesie zimnego tłoczenia oddzielany jest olej, a następnie pozostałość jest suszona i mielona na proszek proteinowy – usunięte zostają więc tłuszcze, a odsetek białka w produkcie końcowym jest przez to jeszcze wyższy. Proszek zawiera zatem nie tylko białko, ale także <strong>wszystkie inne składniki odżywcze</strong> zawarte w pestkach dyni.</p> <p>Zaletą <strong>protein z dyni</strong> jest to, że są <strong>łatwiej trawione</strong> i są całkowicie <strong>pochodzenia roślinnego</strong>.</p> <p>Są odpowiednie dla sportowców, wegetarian, wegan i idealne dla każdego, kto stosuje się do zaleceń <strong>diety</strong> <strong>LCHF, KETO lub PALEO.</strong> Stanowią również doskonały wybór dla wszystkich, którzy ze względu na <strong>wzmożoną aktywność fizyczną </strong>lub <strong>wysiłek umysłowy</strong> mają większe zapotrzebowanie na pokarmy białkowe.</p> <p> </p> <h3>Wskazówki dotyczące stosowania:</h3> <ul> <li>do <strong>pieczenia lub gotowania</strong>, </li> <li>zastąpisz nimi część mąki w przepisie – np. przygotowując naleśniki lub chleb,</li> <li>do zagęszczania i przyprawiania <strong>zup</strong> i <strong>sosów</strong>,</li> <li>jako składnik do przygotowania lodów,</li> <li>jako składnik napojów lub <strong>koktajli</strong>,</li> <li>do przygotowania <strong>musli</strong> – z jogurtem, kefirem lub mlekiem...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 59.99
Przejdź do sklepu