photo
FutuNatura 3x BIO Kozieradka - nasiona, razem 1500 g
Producent: FutuNatura
<h2>Fenugreek - tradycyjna przyprawa ajurwedyjska dla przyjemnego smaku potraw.</h2> <p> </p> <p><strong>Kuchnia ajurwedyjska</strong> jest niezwykle <strong>aromatyczna</strong> i <strong>smaczna</strong>. Podczas przygotowywania jedzenia dużą uwagę zwraca się na jakość produktów spożywczych, samopoczucie kucharza, zgodność produktów z porami roku oraz wpływ produktów na nasze ciało.</p> <p><strong>Fenugreek</strong>, <strong>triplat</strong> lub<strong> kozieradka</strong> (<em>Trigonella foenum-graecum</em>) to roślina jednoroczna, która jest jednym z kluczowych składników kuchni ajurwedyjskiej. Jest używana od wieków i stanowi klasyczny składnik mieszanki curry.</p> <p> </p> <h2>W postaci całych nasion - z wieloma możliwościami przygotowania.</h2> <p> </p> <p><strong>Ekologiczne nasiona fkozieradki</strong> marki <strong>Futunatura</strong> są <strong>uprawiane ekologicznie</strong> i charakteryzują się różnymi możliwościami zastosowania:</p> <ul> <li>do przyprawiania zup, sosów, chleba, ziemniaków, ryżu i warzyw,</li> <li>jako dodatek do sałatek i fasoli,</li> <li>w postaci herbaty,</li> <li>jako ciepły okład,</li> <li>do produkcji aromatycznych kiełków.</li> </ul> <p> </p> <h2>Przyprawa ajurwedyjska, coraz częściej obecna także w naszych kuchniach.</h2> <p> </p> <p>Użycie triplatu <strong>ciągle wzrasta</strong> także w krajach zachodniego świata. Jego <strong>lekko gorzki smak</strong> doskonale pasuje do makaronu, ryżu, kurczaka oraz nawet do ziemniaków. Dodaje się go także do serów, marynat i dań wegetariańskich charakterystycznych dla kuchni egipskiej, indyjskiej i orientalnej.</p> <p>Wiele osób próbuje również...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 164.99
Przejdź do sklepu